“Nisi sam” u javnosti

Na konferenciji za medije, održanoj danas u samoborskom Centru za mlade, predstavili smo projekt “Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne”. Javnosti i medijima obratili su se predsjednik našeg društva Edi Kirschenheuter, ravnateljica Anica Francetić Kufrin, voditeljica ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Samoboru Jadranka Fernežir, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor Nataša Koražija, zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje Marija Hršak i koordinatorica projekta Josipa Čepuran.

Projekt “Nisi sam” vrijedan je 2.516.356,28 kuna te zapošljava ukupno 12 teže zapošljivih žena s područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika koje se skrbe o ukupno 60 korisnika, starijih i nemoćnih osoba. U potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda – istaknula je Josipa Čepuran i dodala: Tim iznosom osigurane su plaće i naknade za novozaposlene žene, edukacije za stjecanje novih kvalifikacija i vještina koje će nakon izlaska iz projekta povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada, bicikli kojima putuju do korisnika, oprema i sredstva za čišćenje te sredstva za osobnu higijenu krajnjih korisnika projekta. Istovremeno, projekt ovakvim oblikom skrbi o krajnjim korisnicima prevenira njihovu institucionalizaciju.

Anica Francetić Kufrin je iznimno ponosna na prvi projekt financiran iz ESF, ali vjeruje da nije posljednji jer su u pripremi i drugi projekti koje je moguće financirati iz europskih fondova.

Jadranka Fernežir čestitala je okupljenim novozaposlenim ženama, iskazala zadovoljstvo zapošljavanjem čak 12 teže zapošljivih žena s područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika te naglasila važnost radnog iskustva koje će steći u dvije godine te edukacije koju će proći, s ciljem veće konkurentnosti na tržištu rada nakon izlaska iz projekta.

Nataša Koražija je rekla kako su ovakvi projekti važni u smislu prevencije institucionalizacije takvih korisnika, te kako projekt “Nisi sam” pridonosi kvaliteti njihovih života.

Sanja Horvat Iveković i Marija Hršak iskazale su zadovoljstvo suradnjom s našim Gradskim društvom Crvenog križa koje djeluje na području dva grada i jedne općine te najavile sigurnu podršku svojih gradova u budućim projektima društva.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).