Naše je društvo ovoga tjedna organiziralo dva zdravstvena savjetovališta za sve građane zainteresirane za mjerenje tlaka, šećera u krvi i provjeru indeksa tjelesne mase te savjetovanje s liječnikom. Savjetovalište je bilo besplatno, prvo je priređeno u utorak, 20. ožujka u Bestovju za područje Grada Svete Nedelje, a drugo jučer, u četvrtak, 22. ožujka, za samoborsko područje, u našim prostorijama u Krležinoj ulici.

-Cilj ove akcije podizanje je svijesti i brige o zdravlju kod građana, ali ne samo starijih koji za to imaju više vremena, nego i kod mlađih – kaže naša ravnateljica Anica Francetić Kufrin – dodajući da mlađa populacija sve češće obolijeva zbog stresa koji je glavni uzročnik povišenog krvnog tlaka i šećera u krvi, a prekomjerna tjelesna težina posljedica je brzog načina života, pa je ovo prilika za prevenciju i pravodobno detektiranje moguće bolesti.

Odaziv na zdravstveno savjetovalište bio je odličan, pa će se s akcijom nastaviti i sljedećih mjeseci.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).