Područje djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Novska pogodila je poplava uslijed najvišeg vodostaja Save u povijesti. Poplavom je zahvaćeno cijelo područje Općine Jasenovac, pa tamošnji Crveni križ i preko našeg samoborskog, moli za pomoć.

Žurno su im potrebne baterijske svjetiljke svih vrsta od ručnih do naglavnih s dodatnim baterijama, kako bi mogli nastaviti s redovitim noćnim nadzorom nasipa rijeke Save. Svi oni koji mogu i žele pomoći neka se jave čim prije na telefon 044 600 572 ili e-mail hch-novska@sk.t-com.hr, odnosno u Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika u Krležinoj 5, na telefon 33 61 681 između 8 i 15 sati.

Stanovnici naselja jasenovačke Posavine, naime, danonoćno kontroliraju 60 kilometara nasipa, obilaze ih i poduzimaju sve mjere dojave nadležnim službama kako bi spriječili i najmanji mogući propusti nasipa. U ovom trenutku to je najvažniji segment obrane od poplava, budući da i malo propuštanje nasipa može uzrokovati veoma veliki problem u svim naseljima Općine Jasenovac.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).