“Spasi život”

Uz ostale akcije u prošloj godini, u njezinom drugom dijelu krenuli smo i s provedbom projekta “Spasi život”, koji s 8 tisuća kuna sufinancira Zagrebačka županija. Cilj projekta je spašavanje i očuvanje ljudskog života i zdravlja edukacijom ciljanih skupina kao što su vatrogasci, nastavnici u školi i drugi zainteresirani, pa smo u 2017. godini demonstraciju pružanja prve pomoći provodili i među učenicima u našim školama.

Niti jedna hitna medicinska služba u svijetu, koliko god dobro bila organizirana i brza ne može unutar prvih nekoliko minuta stići tamo gdje treba i reagirati na pravilan način. Kako su upravo te prve minute bitne, važno je da svatko zna pravilno postupiti i pružiti prvu pomoć onome kome je nužna. Zato se na takvim edukacijama njihovi polaznici upoznaju i s korištenjem defibrilatora ukoliko im je dostupan te s načinom na koji će prepoznati indikaciju za njegovo korištenje. Takve vještine mogu spasiti nečiji život.

Naše Društvo planira ovaj projekt provoditi i u ovoj godini, posebno s nastavnicima u našim školama.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).