Nakon izborne u siječnju, skupština našeg društva jučer je održala i izvještajnu skupštinu u svom novom sazivu. Otvorio ju je predsjednik Društva Edi Kirschenheuter pozdravivši sve skupštinare, ali i goste, predstavnika Grada Samobora, višeg upravnog savjetnika u Odjelu za društvene djelatnosti Marijana Kižlina te predsjednika i ravnateljicu Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, doktora Ivicu Cvetkovića i Andreu Silviju Hotujac.

Skupština je za oko pola sata odradila relativno kratak dnevni red iz kojega izdvajamo prihvaćanje financijskog izvješća o lanjskom poslovanju prema kojem je Gradsko društvo u 2016. godini raspolagalo s 2 milijuna i 632 tisuće kuna, a za redovitu djelatnost i posebne programe utrošeno je 9 tisuća kuna manje. Prošle smo godine preko projekta Zagrebačke županije zaposlio na 6 mjeseci 12 gerontodomaćica.

Specifičnost našeg Crvenog križa je Mikrodom u kojemu su smještene starije osobe kojima je potrebna posebna njega i skrb, koji je i dodatni izvor prihoda za organizaciju, a kakvog nemaju druga društva u Županiji i šire. U odnosu na prošlu godinu ove je više prihoda planirano i od usluge tečajeva prve pomoći za vozače jer se sada oni odvijaju na razini dviju auto-škola.

Pri kraju sjednice, dr. Ivicu Cvetkovića u sastavu Odbora, odlukom skupštinara zamijenila je predstavnica Općine Stupnik, Dragana Bedenik.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).