Vrata našeg društva Crvenog križa (Samobora, Svete Nedelje i Stupnika) bila su otvorena tijekom proteklog vikenda u cilju provedbe akcije Hrvatskog crvenog križa, koji je pozvao sve građane kojima u ovim hladnim danima nedostaje tople odjeće i obuće da se jave u najbliže društvo Crvenoga križa u kojemu će dobiti potrebnu pomoć.

Prikupljala se tako u našem samoborskom društvu zimska obuća za muškarce, djecu i žene, te odjeća, posebno za djecu. Trodnevni rezultat prikupljanja – ističe ravnateljica Gradskog društva Barbara Kos – 100-tinjak je raznih odjevnih predmeta ili pari obuće, deka i posteljine. Sve to danas su razvrstavali naši volonteri, a u dogovoru s krovnom organizacijom prikupljeno ćemo sljedećih dana razaslati po terenu, onima kojima je takva pomoć potrebna.

Zahvaljujemo svim građanima koji su po tko zna koji put pokazali svoje toplo i meko srce za one koji nemaju, a ispričavamo se i za sve eventualne nesporazume kod preuzimanja odjeće i obuće i drugih predmeta koji su se prihvaćali u priručnom skladištu naše organizacije. S obzirom na to da akcija ovime nije okončana, pozivamo sve građane koji se žele priključiti ovom prikupljanju da i dalje mogu doći u Krležinu 5, svakog radnog dana između 8 i 15 sati te donijeti potrebito.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).