Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U petak i subotu, 10. i 11. lipnja, bili smo dio gdišnje vježbe operativnih snaga Civilne zaštite Zagrebačke županije održane na obroncima Medvednice, na prostoru Općine Bistra. Organizirali su je Vatrogasna zajednica i Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije, a u njoj su sa samoborskog područja, uz nas, sudjelovali i Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Samobor i Javna vatrogasna postrojba grada Samobora. Bila je to dosad dosad najkompleksnija dvodnevna vježba, koja se odvijala u realnom vremenu, a osim operativnih zadaća na terenu posebno se uvježbavalo stožerno upravljanje i zapovijedanje te se provjeravao sustav komunikacija.

5 (800 x 1067)

Vježbom je bilo obuhvaćeno više tema: potres, odroni zemljišta i aktiviranje klizišta, poplave uslijed bujičnih voda, tehničke intervencije – spašavanje ljudi iz ruševina, dubina i visina te iz vozila, potraga za nestalim osobama, akcident s opasnim tvarima, uništenje minsko-eksplozivnih naprava, požar objekata i požar na otvorenom prostoru, pružanje prve pomoći unesrećenima i evakuacija bolesnika iz Bolnice Gornja Bistra. (Snimio: Marin Marinović)

6 (800 x 1067)

 



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).