Brojni su Samoborci, a posebno članovi i volonteri Gradskog društva Crvenog križa te dobrovoljni darivatelji krvi jučer došli ispratiti na posljednji počinak dugogodišnjeg tajnika ove organizacije i nekadašnjeg tajnika Mjesne zajednice Samobor, velikodušnog altruista Hinka Šoića.

Hinko Šoić je davne 1961. godine uspostavio međunarodnu suradnju Crvenog križa s organizacijom AVIS iz Parabiaga, Telgatea i Bergama, zamišljenu i godinama ostvarivanu na razmjeni dobrovoljnih darivatelja krvi, a u međuvremenu proširenoj i na pomoć u hrani, odjeći, lijekovima, novcu i vozilima u Domovinskom ratu. -Održavao si tu suradnju do zadnjeg dana svog života i zaslužan si za bratimljenje našeg grada Samobora i Parabiaga – rekao je jučer na samoborskom groblju, opraštajući se od Hinka Šoića, član Odbora Gradskog društva Crvenog križa zadužen za međunarodnu suradnju, Franjo Horvat.

Horvat je podsjetio i na orden viteškog križa koji je Hinku Šoiću 1992. godine dodijelila međunarodna federacija organizacije darivatelja krvi. Uz Čedomila Bastijančića, Hinko Šoić je bio jedini nositelj tog priznanja u Hrvatskoj.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).