Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Gradsko društvo Crvenog križa aktivno je i u radu sa svojim pomlatkom.

Tako su vrijedni mladi samoborski volonteri ove organizacije nedavno sudjelovali u edukaciji iz realističkog prikaza ozljeda, organiziranoj na razini Zagrebačke županije. To su samoborski gimnazijalci Tea Omerčić, Dora Fresl i Lovro Broketa.

-Na taj način nastavili su tradiciju vezanu uz uključivanje mladih u rad Crvenog križa da bi u budućnosti mogli sudjelovati u provedbi prve pomoći, ali i u natjecanjima pomlatka Crvenog križa na školskoj, gradskoj i županijskoj razini – objašnjava ravnateljica Gradskog društva Barbara Kos.
Na edukaciji su – kaže Dora Fresl – najprije naučili oblikovati tijesto od kojeg se rade rane za vježbu, pa pripremili glumca koji će biti model ranjenog, da bi na kraju rane pobojali i uspoređivali da se vidi koja je realističnija. -Bilo je sjajnih prikaza rana – tvrdi Lovro Broketa – i naučili smo puno toga što je primjenjivo u svakodnevnom životu.
Svih troje mladih pozivaju druge mlade da se uključe u volontiranje u Gradskom društvu Crvenog križa, onoliko koliko im to omogućuju školske obveze. -Puno će toga zanimljivog i novog naučiti – obećava im Tea Omerčić.Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).