GDCK Samobor odgovara na sve izazove

GDCK Samobor nositelj projekta „GDCK Samobor odgovara na sve izazove“

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor nositelj je projekta „GDCK Samobor odgovara na sve izazove“  kojeg realizira zajedno s tri partnera: Dobrovoljno vatrogasno društvo Galgovo Dobrovoljno vatrogasno društvo Strmec i Dobrovoljno vatrogasno društvo Stupnik.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kao posrednička i upravljačka tijela u postupku odabira projekata u okviru otvorenog trajnog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014 – 2020 prihvatilo je, naime, samoborski projekt „GDCK Samobor odgovara na sve izazove“ koji će se provoditi od 27. 7. 2022. do 27. 8. 2023. godine. Projekt je vrijedan 363.740,07 HRK, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 309.179,06 HRK i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu 54.561,01 HRK.

Opći cilj ovog projekta jest ojačati kapacitete GDCK Samobor i tri Dobrovoljna vatrogasna društva (Strmec, Stupnik i Galgovo) za pripremu i odgovor na krizne situacije. Kroz aktivnosti projekta partnerske organizacije ojačat će spremnost volontera i zaposlenika za odgovor na krize u lokalnoj zajednici, razmijeniti će znanja i iskustvo te povećati zajedničku suradnju. Volonteri će se educirati za djelovanje u kriznim situacijama, bit će aktivniji  u svojim lokalnim zajednicama i spremni djelovati u procesu smanjenja rizika od katastrofa i u pripremi za katastrofe.
Svojim znanjima i vještinama jačat će se kapaciteti lokalne i područne samouprave u odgovoru na krizne situacije.

Za sva pitanja vezana uz projekt možete nam se obratiti telefonom na 01/3361-ili-ili 01/6546-638, e-mailom na info@crvenikrizsamobor.hr ili putem facebook-a!

 

 

 

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Samobor.

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

 

Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).