Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Naši djelatnici i volonteri bili su 17. rujna dio velikog tima Crvenog križa Zagrebačke županije na terenskoj pokaznoj vježbi svih operativnih snaga sustava Civilne zaštite Zagrebačke županije pod nazivom “Samobor 2022.” Vježba je održana na prostoru bivše vojarne u Samoboru, a sastojala se od spašavanja unesrećenih osoba iz ruševnog objekta, gašenja požara i spašavanja osoba iz višekatnog stambenog objekta, spašavanja osoba nakon prometne nezgode, evakuacije dječjeg vrtića, akcidenta s opasnim tvarima, požara na otvorenom prostoru, potrage za nestalim osobama te uvježbavanja stožernog upravljanja i zapovijedanja. Uz nas, u vježbu su bili uključeni policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć, gorska služba spašavanja i potražni psi.

Kao i u svakodnevnom radu, Crveni križ na ovakvim vježbama pokazuje spremnost svojih interventnih timova u zbrinjavanju unesrećenih do dolaska Hitne medicinske pomoći, aktivira i svoju Službu traženja te u prvim trenucima nakon velikih nesreća pruža psihosocijalnu podršku svima kojima je potrebna. Vježba je od velike iskustvene korisiti bila našim mladim volonterkama i volonterima.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.