Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Jutros je otvoren i prvi “Festival zrele dobi”, kao dio našeg EU projekta “Gero centar Crvenog križa”, koji se provodi tri godine, od listopada prošle, pa do listopada 2023. godine.

Na otvorenju su se nordijskim hodačima, čija je aktivnost bila prva na rasporedu događanja te sudionicima radionica Gero centra, obratili ravnateljica i predsjednik samoborskog Crvenog križa, Anica Francetić Kufrin i Edi Kirschenheuter. Pozvali su sve samoborske umirovljenike, a ne samo partnere u projektu, Sindikat umirovljenika Hrvatske iz Samobora i Udrugu Etno fletno, da iskoriste ovaj vikend te dođu i vide u kakve se sve aktivnosti mogu uključiti još pune dvije godine. Otvorenje Festivala, koji kao projektni partneri podupiru i gradovi Samobor i Sveta Nedelja te Centar za socijalnu skrb, moderirao je član Odbora Gradskog društva Crvenog križa Davor Škiljan.

Ovim trodnevnim festivalom, koji završava u nedjelju, obilježen je i današnji Međunarodni dan starijih osoba. Brojne festivalske aktivnosti odvijat će se u našim prostorijama u Ulici Ilirskog pokreta 2 i na raznim gradskim lokacijama. Festival se sastoji od više radionica – zdravstvenih, gastro i rekreativnih, šetnji gradom, izložbi, turnira i društvenih igara.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.