Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika
Prva ovogodišnja akcija prikupljanja krvi u Samoboru, po prvi put dvodnevna, održana jučer i danas, u ponedjeljak i utorak, 4. i 5. siječnja na Autobusnom kolodvoru završila je i više nego uspješno, u skladu s očekivanjima s obzirom na ova nemirna, krizna i teška vremena. Konačan rezultat akcije su 280 doza krvi uz odaziv čak 347 dobrovoljnih darivatelja, 238 muškaraca i 109 žena u oba dana.
U ponedjeljak se krv prikupljala tijekom cijelog dana, a danas, u utorak, od podneva do večeri. Bio je to izazov i za nas kao organizatora, koji akcije priređujemo uz pomoć Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, pa smo angažirali i više naših mladih volontera kako bi sve proteklo u miru i redu te uz pridržavanje epidemioloških mjera. A red je u holu kolodvora, u najvećem dijelu jučerašnjeg i današnjeg dana, bio podugačak, no svi su strpljivo čekali svoj ulazak u prostoriju gdje se prikupljala krv, znajući što rade i zašto su tu.
Popuni neophodnih zaliha krvi pripomogao je i odaziv ukupno 25 novih darivatelja krvi koji su po prvi put u svom životu odlučili nekom sebi nepoznatom pomoći na ovaj način.
Iskaznicu dobrovoljnog darivatelja krvi zatražilo je 66 ljudi.
Za 1. i 2. veljače, u ponedjeljak od 9.30 do 17.30, a u utorak od 12 do 18 sati, najavljujemo novu akciju na istom mjestu.


Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.