Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Zajedno s našim paketima pomoći najpotrebitijim članovima našeg društva, čije su financiranje osigurali gradovi Samobor i Sveta Nedelja te Općina Stupnik, na adrese korisnika 450 božićnih paketa ove su godine otputovale i rukom rađene i ispisane božićne čestitke. “500 čestitki iz Plavog bora” naziv je zajedničke humanitarne akcije Udruge Sretno dijete, koja u Samoboru provodi program Plavi bor, i Gradskog društvo Crvenog križa Samobor.

“Ideja je bila tijekom četiri subote u prosincu otvoriti građanima vrata našeg prostora, ponuditi im topli čaj, kavu i kekse i mogućnost da izrade lijepu božićnu čestitku. Ulaznica za taj događaj trebala je biti jedan artikl za socijalnu samoposlugu u Samoboru, a voditeljice naših kreativnih programa za djecu i odrasle Iva Gluhinić, Vanja Uzelac i Ruža Barbarić Librić pokazale bi različite načine i tehnike izrade čestitki. Tvrtke Eurocom i Lush osigurale su donaciju materijala za izradu čestitki. Na ovaj način htjeli smo kao udruga dati svoj doprinos gradu u kojem djelujemo i učiniti nešto za najpotrebitije. Međutim, zbog epidemioloških mjera morali smo obustaviti naše programe. Ovi akciju nismo otkazali, već smo je prilagodili – 500 čestitki izradili smo u svojim domovima, uz pomoć članova obitelji i prijatelja” – objašnjava Marija Mapilele iz Plavog bora.

Akciji su se priključili i učiteljice i učenici Osnovne škole Samobor – područne škole Celine koji su čestitke izrađivali u školi. Oni su prikupili i značajnu donaciju namirnica za socijalnu samoposlugu u Samoboru. U izradi čestitki sudjelovali su svi učenici područne škole u Celinama sa svojim učiteljicama Majom Milek, Danielom Medved, Suzanom Halić, Biserkom Hrenek i Aleksandrom Grbić Leci. Kad se male i velike ruke slože – sve se može – pokazalo se i ovaj put.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.