Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika
U nedjelju, 25. listopada, Dan je dobrovoljnih davatelja krvi u Republici Hrvatskoj koji se svake godine obilježava tog datuma u mjesecu. Na taj je dan 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa utemeljena na osnovnim načelima dobrovoljnog davanja krvi – daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno. Takav način prikupljanja krvi smatra se najsigurnijim zbog zdravlja primatelja, a ujedno omogućuje dostupnost krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodno potrebna u liječenju.
Naše Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika godišnje organizira 20-ak akcija dobrovoljno darivanja krvi, svakog prvog utorka u mjesecu na Autobusnom kolodvorou u Samoboru, drugog petka u ožujku, lipnju, rujnu i prosincu u Sportskom centru Sveta Nedelja, triput godišnje, u ožujku, srpnju i studenom u Društvenom domu Galgovo te jednaput godišnje, u lipnju, u DVD-u Stupnik, a prema potrebi i izvanredno ili poticajno u većim poduzećima i školama.
Svim svojim darivateljima na humanosti i plemenitosti čestitamo 25. listopada, Dan dobrovoljnih darivatelja krvi.


Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.