Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Završnu konferenciju za medije u povodu završetka projekta “Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne”, danas je u preuređenom prostoru nekadašnjeg Mikrodoma priredilo vodstvo našeg Društva s voditeljima projekta i s njegovim partnerima, a to su Centar za socijalnu skrb u Samoboru, Zavod za zapošljavanje, gradovi Samobor i Sveta Nedelja i Općina Stupnik.

“Kroz ovaj projekt vrijedan oko dva i pol milijuna kuna dobivenih iz Socijalnog fonda Europske unije zaposlilo se 12 žena pripadnica ranjivih skupina koje su u protekla 24 mjeseca pružale uslugu pomoći i njege za 87 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba – naglasila je naša avnateljica Anica Francetić Kufrin zahvalivši svima koji su pridonijeli da se projekt uspješno realizira, a posebice gerontodomaćicama.

U međuvremenu smo se prijavili i u drugu fazu programa “Zaželi” s nadom da će biti realiziran i da će se njime ovaj projekt nastaviti još godinu dana.

“Zahvalnost i zadovoljstvo naših korisnika potvrđuje da je potrebno više ovakvih projekata” – rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Sanja Helfrih i izrazila želju da će se ovaj projekt nastaviti.

Voditeljica ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Samoboru, Jadranka Fernežir također je izrazila zadovoljstvo što se 12 žena kroz ovaj projekt zaposlilo jer osim što su stekle novo radno iskustvo, prikupile su i dvije godine radnog staža, a u međuvremenu, dok ne nađu novi posao, dobivat će naknadu sa Zavoda za zapošljavanje. “Svi sudionici i korisnici projekta su na posljetku zadovoljni i to je najvažnije” – rekla je Jadranka Fernežir.

Projekt su pohvalili i načelnik Općine Stupnik Bruno Perković te zamjenice gradonačelnika Samobora i Svete Nedelje, Sanja Horvat Iveković i Marija Hršak. Svi su naglasili kako im je bilo zadovoljstvo sudjelovati u projektu koji je obuhvatio najpotrebitije te im olakšao svakodnevicu, ne samo kroz pomoć u kući već i kroz toplu riječ i druženje.

O projektu, njegovoj provedbi i dobrobitima govorila je koordinatorica projekta Josipa Čepuran, a svima je na sudjelovanju i pruženoj podršci u ovom projektu zahvalio i naš predsjednik Edi Kirschenheuter.

U novouređenim prostorijama našeg Društva danas je otvorena i socijalna samoposluga. Registrirali smo se u Ministarstvu poljoprivrede kao posrednik u doniranju hrane te sada veliki trgovački centri u Samoboru ne bacaju hranu koja je pred istekom roka već tu hranu preuzimamo mi i doniramo najpotrebitijim. Uz to, nabavu hrane za potrebite financiraju i jedinice lokalne samouprave na čijem području djelujemo, a primamo i donacije pravnih i fizičkih osoba.

U novom prostoru ubuduće će se održavati i akcije dobrovoljnog darivanja krvi kao i aktivnosti Kluba mladih našeg Crvnog križa. U pripremi su i novi projekti, a po jednom će ovaj prostor možda i dobiti ime – najavila je na kraju Anica Francetić Kufrin te zahvalila Gradu Samoboru na ustupljenom prostoru.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.