Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Ovogodišnje osmodnevno ljetovanje preko nešeg Gradskog društva dugo će pamtiti 47 mališana i njihove 4 voditeljice s kojima su se 13. srpnja otputili u Novi Vinodolski. Vratili su se jučer puni dojmova, a na dočeku na samoborskom autobusnom kolodvoru nije se znalo tko je uzbuđeniji, djeca ili njihovi roditelji. Pljuštala su pitanja, munjevito sijevali odgovori, a zagrljali malo padali, a malo i propadali zbog distance.

Po prvi put su mali Samoborci, Svetonedeljčani i Stupnjari boravili u odmaralištu Crvenog križa grada Zagreba, prekrasnoj Villi Rustica, gdje je smještaj uz sve prateće aktivnosti za bio organiziran u suradnji i u dogovoru s Centrom za socijalnu skrb Samobor, gradovima Samoborom i Svetom Nedeljom, Općinom Stupnik i osnovnim školama s tog područja. Odmor im je, ukratko, protekao u kupanju, školi plivanja te sportskim i raznim drugim društvenim aktivnostima. Uz njih, istovremeno su se na istom mjestu našli i “crvenokrižaši” iz Velike Gorice i Jastrebarskog.

Temperatura mora nije ih baš pomazila, zbog čega je najviše trpjela škola plivanja, ali su zato na značaju dobile aktivnosti na suhom, od jutarnje tjelovježbe, pa do igre UNO na plaži s rekordnim brojem igrača, likovnih radionica, natjecanja u izradi najluđe frizure i tako dalje. Sve to bilo je prilagođeno različitim uzrastima djece. Profitirao je i sport, nogomet, odbojka, stolni tenis…, a osmjesi na licima samoborske ekipe samo su potvrdili dobar rezultat. Večernje aktivnosti proticale su uz razne igre bez granica, karaoke, a pao je i pokoji plesnjak.

Uza sve to, ovo je ljetovanje bilo i edukativno. Učile su se osnove pružanja prve pomoći koje su dosad već mnoge potaknule da se pridruže ekipama mladih Crvenog križa. Na radionicama pod nazivom “Ne rugaj se” i “Trgovanje ljudima” slušala su se i predavanja o opasnostima koje vrebaju na internetu. Nešto lošije vrijeme iskoristilo se i za istraživanje Novog Vinodolskog i njegove povijesti, a organiziran je i posjet kazalištu na otvorenom i predstavi “Po zakonu”.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.