Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U povodu Svjetskog dana Crvenog križa, kao i Tjedna Crvenog križa, koji je u tijeku, zamjenik gradonačelnika Željko Stanec danas je primio naše čelne ljude, ravnateljicu Anicu Francetić Kufrin i predsjednika Edija Kirschenheutera.

Uvodno je Edi Kirschenheuter zahvalio na prijemu uz nekoliko riječi o obilježavanju Dana i Tjedna važnog za Crveni križ. -Svake godine 8. svibnja obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenoga polumjeseca, a potom i Tjedan Crvenoga križa u Hrvatskoj. Naše redovite akcije, koje obično provodimo u tom tjednu su u tijeku, pa građani u košari u Kauflandu mogu za potrebite ostaviti namirnice. Ove je godine zbog situacije s kronavirusom Svjetski dan Crvenog križa još više u znaku volontera bez kojih Crveni križ ne bi mogao postojati i koji se vrlo rijetko ističu, a njihov doprinos je nemjerljiv, pa im i ovim putem zahvaljujemo na svemu što čine za druge – rekao je Edi Kirschenheuter.

Željko Stanec je zahvalio vodstvu i volonterima Crvenog križa na svemu što čine za potrebite i inače, kao i sada u ovim izvanrednim okolnostima. U ime Grada Samobora uručio im je priznanje za nesebično djelovanje i širenje temeljnih načela – humanosti, nepristranosti i dobrovoljnosti. Pohvalio je rad Crvenog križa Samobora i svih volontera koji su – kaže Stanec – i u ovim izvanrednim okolnostima odradili rudarski posao.

Željko Stanec je dodao kako će Grad Samobor i dalje podržavati rad Crvenog križa Samobora dodavši da će ih financijski poduprijeti i djelatnici Energometana jer će novac prikupljen od smanjenja plaća biti uplaćen na račun Crvenog križa Samobor koji će najbolje znati kome pomoć udijeliti.

Anica Francetić Kufrin zahvalila je Gradu Samoboru na podršci kao i svim volonterima te najavila projekte koji bi trebali biti realizirani u ovoj godini. -Europski projekt “Zaželi – nisi sam”, vrijedan 2 i pol milijuna kuna traje do konca listopada pa pripremamo prijavu za novi natječaj kako bismo ostvariti sredstva za nastavak projekta. Planiramo realizirati i europski projekt Gerontocentar vrijedan oko 2 milijuna kuna te planiramo poboljšati i našu socijalnu samoposlugu. Nastavljamo i s redovitim aktivnostima kao što su edukacija u pružanju Prve pomoći, podjela paketa socijalno ugroženim, a provodit ćemo i dalje akcije dobrovoljnog darivanja krvi koje ćemo i češće održavati, ovisno o potrebi za krvnim zalihama – rekla je Anica Francetić Kufrin te najavila da će iduća akcija darivanja krvi biti prvog utorka u dolazećem mjesecu, dakle, 2. lipnja, na samoborskom autobusnom kolodvoru od 9.30 do 17.30.

Izvor: Radio Samobor



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.