Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Danas je Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji se ove godine obilježava u okolnostima pandemije koronavirusa koja onemogućuje neku ozbiljniju proslavu. U skladu s tim, ove godine je s posebnim ponosom obilježba usmjerena na rad volontera, ali i djelatnika Crvenog križa, koji su se našli na prvoj liniji odgovora na rastuće potrebe zajednica koje su pogođene pandemijom COVID-19.

-Oni siju dobrotu i solidarnost diljem svijeta i pružaju nadu i dostojanstvo usred beznađa. Nevjerojatan žar naših volontera širom svijeta tijekom ove krize nije samo povod za divljenje, nego je i izvor inspiracije drugima kao poticaj za uključivanje – naveli su u svojoj čestitki u povodu današnjeg dana čelnici međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjseca, Francesco Rocca i Jagan Chapagain.

-Naši volonteri već tjednima nesebično pomažu onima kojima je pomoć zaista i potrebna. Ljudi često zaboravljaju, pa želim podsjetiti da su volonteri osobe koje su odvojile svoje vrijeme i stavile svoja znanja na raspolaganje drugima, a za to nisu plaćene – naglasio je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Djelić te velike međunarodne obitelji je i naš samoborski Crveni križ čiji su se volonteri i djelatnici u proteklih desetak tjedana i te kako iskazali svojom radinošću i humanošću pomažući ljudima u potrebi. A sad pozivamo sve one koji preko nas mogu pomoći svojim susjedima, sugrađanima i svima onima koji su potrebiti tuđe pomoći i ruke prijateljstva, da je prema njima ispruže u Tjednu Crvenog križa koji je pred nama i koji će potrajati do 15. svibnja.

-U samoborskom Kauflandu nalazi se košara Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika u kojoj svatko tko želi može ostaviti neki od prehrambenih ili higijenskih artikala za one koji ih sami ne mogu kupiti – ističe naša ravnateljica Anica Francetić Kufrin.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.