Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Naše Gradsko društvo Crvenog križa kontinuirano prati informacije i smjernice usklađene s trenutačnim preporukama i uputama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, Stožera civilne zaštite Grada Samobora, Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje i Stožera civilne zaštite općine Stupnik.

Sve potrebne informacije se i dalje mogu dobiti telefonski na 33 61 681 ili putem elektroničke pošte, crveni.kriz.samobor@zg.t-com.hr.

Ured našeg društva u krležinoj 5 do daljnjega je zatvoren za građane, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Skladište s odjećom i obućom također je do daljnjega zatvoreno te sukladno tome ne preuzimaju se ni donacije odjeće i obuće. Druge redovite aktivnosti poput programa pomoći u kući i projekta “Nisi sam” provode se u smanjenom opsegu i sukladno svim preporukama za zaštitu zdravlja korisnika i djelatnika.

TRAŽE SE VOLONTERI

Hrvatski Crveni križ pomaže starijima i nemoćnima s dostavom hrane i lijekova, kao i osobama koje su u samoizolaciji. Tome se pridružuje i naš samoborski Crveni križ, pa ako želite pomoći starijima, bolesnima i osobama koji su u samoizolaciji na području njegovog djelovanja, a to je Samobor, Sveta Nedelja i Stupnik, a imate manje od 50 godina i dobrog ste zdravstvenog stanja – javite se!

Novonastala krizna situacija vezana uz koronavirus zahtijeva našu humanost i brigu o onima koji do svojih lijekova i osnovnih životnih namirnica u ovoj situaciji ne mogu doći – radi se o našim starim i bolesnim članovima zajednice.

Ako ste zainteresirani za ovu volontersku poziciju, kontaktirajte nas putem facebooka, telefona 33 61 681 ili e-maila crveni.kriz.samobor@zg.t-com.h.

UPUTE VOLONTERIMA I STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA

Za sve one koji, neovisno o Crvenom križu, uz najbolje namjere žele pomoći svojim bližnjima neka se pridržavaju ovih uputa. Ovakvo postupanje smanjuje rizik od zaraze. Djelatnici i volonteri Crvenog križa na ovaj način rade od početka tjedna.

Budimo odgovorni, čuvajmo sebe i druge!

SAMOIZOLACIJA I PSIHOLOŠKA POMOĆ

Za osobe koje su u samoizolaciji ili karanteni na području Zagrebačke županije otvorena je telefonska linija za pružanje psihosocijalne podrške! U slučaju da se nalazite u ovoj situaciji i potreban vam je razgovor, slobodno se obratite na broj 099 470 24 60.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.