Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U Osnovnoj školi Sveta Nedelja jučer je održano međugradsko školsko natjecanje mladih Hrvatskog crvenog križa, 24. po redu, u kojemu su svoje teorijsko i praktično znanje u pružanju prve pomoći, ali i ostalim humanitarnim i volonterskim vidovima djelatnosti ove organizacije, pokazali volonteri pomlatka iz 11 ekipa iz gotovo svih samoborskih osnovnih i srednjih škola, sve u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika. Iz područja prve pomoći provjeravalo se i praktično znanje s realistično prikazanim ozljedama i u simuliranim mogućim stvarnim situacijama. Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije: pomlatka iz osnovnih škola i mladih iz srednjih škola.

Prvo mjesto osvojila je kod osnovaca ekipa Alfa iz Osnovne škole Bogumila Tonija, drugo 123 rak Osnovne škole Vladimira Deščaka, a treće Crvendaći Osnovne škole Sveta Nedelja.

Kod srednjoškolaca, odnosno u kategoriji mladih, prva je bila samoborska gimnazija Antuna Gustava Matoša.

Najbolji iz obje kategorije sudjelovat će na međužupanijskom natjecanju koje će se održati 4. travnja u Ivanić-Gradu.

Na početku natjecanja u Svetoj Nedelji sve su pozdravili predsjednik samoborskog Crvenog križa Edi Kirschenheuter te uime sudomaćina, grada Svete Nedelje, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove, lokalnu i mjesnu samoupravu, društvene djelatnosti i nabavu, Mirela Grgić, a tehničke upute mladim natjecateljima dala je ravnateljica Crvenog križa Samobor, Anica Francetić Kufrin.

Natjecanju su nazočili i ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta i predsjednik istog društva, dr. Ivica Cvetković te primarijus dr. Slavko Lovasić i doktorica Dijana Haralović.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.