Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Skupštinari našeg Gradskog društva Crvenog križa večeras su u Hotelu Lavica održali redovitu izvještajnu skupštinu na kojoj su izvješća o lanjskom radu prihvaćena jednoglasno i uz pohvale operativnom vodstvu udruge na čelu s ravnateljicom Anicom Francetić Kufrin. U njezinom prezentacijskom izvješću o radu pobrojano je 56 različitih prošlogodišnjih aktivnosti iz područja dobrovoljnog darivanja krvi, socijalne djelatnosti, programa Civilne zaštite, prve pomoći, zaštite zdravlja, volonterskog rada i rada mladih, a o kojima smo redovito i sustavno izvještavali.

Govoreći o financijskom poslovanju u 2019. godini, potpredsjednica Društva, Martina Štefković, rekla je da su lanjski prihodi Društva u iznosu od 3 milijuna i 45 tisuća kuna, bili su za otprilike 4 posto niži u odnosu na godinu prije jer je s radom prestao Mikrodom čije se prostorije sada preuređuju i prenamjenjuju za druge naše potrebe i aktivnosti. Rashodi su, pak, znatno porasli, s 2 milijuna i 518 tisuća kuna u 2018. godini, na 3 milijuna i 673 tisuće kuna u prošloj godini, u prvom redu zbog europskog projekta “Zaželi”, odnosno “Nisi sam”, preko kojeg je zaposleno 12 gerontodomaćica, a koji je započeo potkraj 2018. godine.

Potporu takvim pokazateljima dali su predsjednik Društva Crvenog križa Zagrebačke županije dr. Ivica Cvetković, gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

Posebne zahvalnice Mjesnom odboru Glagovo i tamošnjem dobrovoljnom vatrogasnom društvu, s kojima je uspostavljena izvrsna suradnja na području darivanja krvi i zdravstvenog prosvjećivanja, uručio je predsjednik samoborskog Crvenog križa Edi Kirschenheuter. Primili su ih predsjednik Vijeća mjesnog odbora Darko Lisec i voditelj djece i mladih u DVD-u Ivan Šeper.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.