Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U terenskoj vježbi snaga Sustava civilne zaštite Grada Svete Nedelje, “Sava Strmec 2019.”, održanoj protekle subote, 26. listopada na širem području Svete Nedelje, sudjelovala je i naša ekipa. Vježba je bila velikog opsega, a snage sustava Civilne zaštite pokazale su svoje snalaženje u slučaju teške prometne nesreće, požara, nestanka više osoba kao i više ozlijeđenih, ali i u slučaju pronalaska bačve s opasnim tvarima.

Specifičnost vježbe bila je u tome što nitko, osim devet članova zapovjedništva, nije znao točne lokacije vježbe, koja je održana i u realnom vremenu. Ipak, bez obzira na tajnost lokacija i scenarija, Gradsko društvo Crvenog križa Samobor, pokazalo je spremnost na hitne situacije velikih razmjera. U vremenu nešto duljem od 4 sata, u šator smo primili i zbrinuli ukupno 40 osoba.

Vježba je na kraju pokazala da su sve operativne snage bile dobro upoznate sa svojim zadaćama, a na novim okupljanjima poradit će se na sustavu komunikacije i održati više vježbi sa stožerom Civilne zaštite kako bi se što bolje uvježbalo vođenje i zapovijedanje zahtjevnim događanjima.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.