Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Jedna od najvećih akcija koju Hrvatski Crveni križ provodi od 1973. godine je sabirna akcija “Solidarnost na djelu”. Tradicionalno je u listopadu provode sva društva Hrvatskog Crvenog križa, a u akciji se prikupljaju odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra. U prosjeku u akciji, čiji je moto “Ne dvoji, za drugoga izdvoji”, sudjeluje više od 25 tisuća volontera.

Naše Gradsko društvo akciju će provoditi do kraja godine, a udarno sljedeći tjedan, od 7. do 13. listopada. Volonteri društva dežurat će u Kauflandu uz košare Crvenog križa u koje će svatko moći odložiti neki prehrambeni ili higijenski artikl, namijenjen potrebitima. Uz volontere, u akciju Solidarnosti uključeni su i samoborski i svetonedeljski osnovci koji će prigodno prodavati novčane bonove ovjerene žigom Crvenog križa. Sav prikupljeni novac bit će iskorišten u sljedećoj godini za organizaciju ljetovanja djece slabijeg socijalnog statusa.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.