Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Nakon osmodnevnog boravka na moru jučer se iz Selca vratilo 55-ero djece i sedmero stručnih voditelja koji su s njima bili na ljetovanju u Kampu Crvenog križa Zaprešić, sve u organizaciji našeg Gradskog društva. Vrijeme su provodili u učenju, kreiranju i zabavi, plivači su najviše uživali u igrama u vodi, a velik broj neplivača, od njih 26, na kraju boravka u Selcu je i proplivao u školi plivanja.

Na likovnim radionicama mnogi su ponešto novo naučili. Kamenje skupljeno na plaži oslikavali su motivima mora, drveća, pa čak i svemira, a ribicama napravljenim od glinamola mališani su podarili šarene boje. Svladali su i dvije za njih nove likovne tehnike, jumping clay i monotipiju. Izrađivale su se i zastavice Crvenog križa te usput naučilo nešto o povijesti tog pokreta. Najuspješnijima su pripale zaslužene nagrade i diplome, a njihovi kreativni plodovi moći će se vidjeti i na nekim budućim događanjima u našoj  organizaciji.

Proslavljena su i 3 rođendana, a na polovici tjedna djeca su jedan dan provela u Šilu na otoku Krku, do kojeg su doplovili brodom iz čijeg su podnožja razgledavali podmorje. Večeri u kampu bile su rezervirane za društvene igre ili tematske zabave poput šiz-friza, karaoka, a bilo je i noćnog kupanja.

Izborom miss i mistera Kampa 2019., pohvalom za najuredniju sobu, ocjenom najboljeg skoka i dodjelom diploma novopečenim plivačima ovo ljetovanje je privedeno kraju, a za uspomenu na dane u Selcu svi su kući ponijeli tzv. dream catchere koje su sami izradili.

Evo još malo fotki…



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.