Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U Osnovnoj školi Vladimira Deščaka u Svetoj Nedelji danas je održano međugradsko školsko natjecanje mladih Hrvatskog crvenog križa u kojemu je svoje teorijsko i praktično znanje u pružanju prve pomoći pokazalo 8 ekipa mladih i pomlatka našeg Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika. Riječ je o 6 osnovnoškolskih i dvije srednjoškolske ekipe koje su njihovi voditelji mjesecima obučavali za ovu smotru čiji je cilj u prvom redu stjecanje znanja, a potom i promocija prve pomoći.

Najviše znanja i umijeća u kategoriji pomlatka pokazale su dvije domaće ekipe, “Rak 7” na prvom mjestu i “Rak 8” na drugom mjestu iz škole domaćina natjecanja. Treća je bila “Nedelja 10000” iz Osnovne škole Sveta Nedelja, četvrta ekipa “Crveni zmajevi” iz Osnovne škole Bogumila Tonija, peto mjesto osvojio je “Samoborček” iz Osnovne škole Samobor, a šesti je bio “Martinjak” Osnovne škole Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem.

Kod mladih prva je Gimnazija Antuna Gustava Matoša i njezin “Crveni kristal” s 372,85 bodova, a druga ETUŠ-ova “Prva nada” 340,49 bodova.

-Prva pomoć je skup postupaka kojima unesrećenom spašavamo život do dolaska hitne medicinske pomoći i zato je važna – upozorili su na otvorenju natjecanja član Odbora samoborskog Crvenog križa, primarijus doktor Slavko Lovasić i predsjednik Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, doktor Ivica Cvetković. Uvodno su sve sudionike natjecanja pozdravili predsjednik Gradskog društva Edi Kirschenheuter i ravnatelj škole domaćina, profesor Ivica Pavlić, tehničke upute mladim natjecateljima – volonterima Crvenog križa – dala je ravnateljica Društva Anica Francetić Kufrin, a natjecanje je otvorenim proglasila zamjenica svetonedeljskog gradonačelnika Marija Hršak.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.