Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Pripadnici samoborskog Stožera civilne zaštite, čiji smo i mi dio, obilježili su danas Međunarodni dan civilne zaštite. Načelnik Stožera Željko Stanec uvodno je rekao nekoliko riječi o danu koji je 1990. godine Glavna skupština Ujedinjenih naroda odredila Svjetskim danom civilne zaštite, u sjećanje na 1972. kada je s radom započela Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi. U Hrvatskoj se Dan civilne zaštite obilježava od 1992. godine.

-Vremenske promjene uzrokuju nove ugroze, a na našem području očituje se to osobito kroz bujične poplave. Stoga je nužna spremnost svih članova Stožera, ali i povjerenika postrojbe opće namjene civilne zaštite kojih je u Samoboru ukupno 64. – istaknuo je načelnik Stanec. Dodao je kako Grad razmatra mogućnost osiguranja prostorija za civilnu zaštitu na prostoru bivše vojarne, čime bi se stvorili još bolji uvjeti za sigurnost građana te najavio vježbu operativnih snaga civilne zaštite koja će se održati 6. travnja.

Inače, Grad Samobor za civilnu zaštitu i zaštitu od požara izdvaja oko 4 milijuna kuna, u što ulaze sredstva za Vatrogasnu zajednicu grada Samobora, sredstva za Crveni križ i Hrvatsku gorsku službu spašavanja te ostale potrebe civilne zaštite, kao i sredstva kojima se osigurava rad Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora, a taj će se iznos i ubuduće, u skladu s potrebama i mogućnostima, povećavati.

Uime našeg društva na današnjem skupu bila je ravnateljica Anica Francetić Kufrin.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).