Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Kako bismo potpuno spremni ušli u novu godinu i neometano nastavili raditi, naši su skupštinari na sinoćnojoj sjednici jednoglasno donijeli plan i program rada te financijski plan za 2019. godinu. Detaljno razrađenim planom i programom rada predviđene su sve dosadašnje aktivnosti društva, ali i neke nove. To su zdravstveni program unutar kojeg će se i dalje organizirati redovita zdravstvena savjetovališta, zatim program prve pomoći koji se jednim dijelom odnosi i na natjecanja pomlatka i mladeži iz osnovnih i srednjih škola, te dobrovoljno darivanje krvi i socijalna djelatnost, koji su među najzastupljenijima u radu Crvenog križa. Uz redovitu pomoć u kući i ustaljenu akciju organiziranih ljetovanja za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, tu su i razne akcije solidarnosti i prikupljanja pomoći za potrebite. Novost su posudionica ortopedskih pomagala za palijativu, projekt “Spasi život” za edukaciju što većeg broja građana o tome kako nekome pružiti prvu pomoć i provedba projekta “Nisi sam” kroz program zapošljavanja žena za njegu i pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama.

-Posebna nam je želja u dolazećoj godini aktivirati Klub mladih volontera – istaknula je na skupštinskom zasjedanju naša ravnateljica Anica Francetić Kufrin – dodavši da je cilj svega da im se omogući kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih znanja i vještina, međusobno povezivanje i pripremi ih se za ulazak u svijet odraslih.

Zbog brojnih novih aktivnosti u radu naš će godišnji proračun u sljedećoj godini znatno narasti i iznositi blizu 3 i pol milijuna kuna – odlučili su skupštinari. Od toga, milijun i 100 tisuća kuna u sljedećoj godini otpada na dvogodišnji projekt “Nisi sam” jer je preko njega na 26 mjeseci zaposleno 12 gerontodomaćica. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 2 i pol milijuna kuna.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.