Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimira Deščaka u Svetoj Nedelji jutros je održan Sajam mogućnosti koji je učenicima četvrtih i šestih razreda Osnovne škole Sveta Nedelja i škole domaćina približio paletu aktivnosti u koje se mogu uključiti u svoje slobodno, izvanškolsko vrijeme. Uvid u svoj rad omogućile su im članice Zajednice kulturno-umjetničkih udruga i Sportske zajednice Svete Nedelje, svetonedeljska vatrogasna zajednica, Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno Policija, Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Samobor i naše Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika.

Sajmu i zanimanju mladih doprinijeli smo na način da smo pružili realan prikaz ozljeda koje svatko može zadobiti, a to su, primjerice, otvoreni i zatvoreni prijelom, curenje krvi iz nosa i razne otekline. Naša je ekipa, na čelu s ravnateljicom Anicom Francetić Kufrin i primarijusom doktorom Slavkom Lovasićem demonstrirala je reanimaciju, postavljanje ozlijeđene osobe u bočni položaj i druge zahvate pri pružanju prve pomoći.

Na Sajmu je organizirana i utrka za učenike u kategorijama djevojčice i dječaci, kojima su nakon završetka programa, bogate nagrade uručili zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje Marija Hršak i svetonedeljski kontakt policajac Krunoslav Ječić.

Sajam mogućnosti u Svetoj Nedelji i ove su godine organizirali Policijska uprava Zagrebačka – Policijska postaja Samobor te Vijeće za prevenciju Grada Svete Nedelje čiji smo i mi dio.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.