Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U subotu, 29. rujna, na Danu Civilne zaštite grada Svete Nedelje, sudjelovat ćemo sa svoja dva interventna tima i prikazati kako se u slučaju katastrofa obavlja prihvat i smještaj stradalih, što i kako radi Služba traženja, koliko je u takvim situacijama važna psihosocijalna podrška unesrećenima te kako se pruža prva pomoć. O tome je jutros na konferenciji za medije u svetonedeljskoj gradskoj vijećnici govorila naša ravnateljica Anica Francetić Kufrin.

O akcijama koje se pripremaju za taj dan govorili su i načelnica Stožera i voditeljica upravljačke skupine, ujedno i zamjenica gradonačelnika, Marija Hršak, njezin zamjenik na mjestu načelnice Stožera Alen Vojvodić i član operativnih snaga, predstavnik udruga i predsjednik Planinarskog društva Pinklec iz Svete Nedelje Željko Hajtok.

Program osposobljavanja kakav se nikad dosad nije organizirao u Svetoj Nedelji, obuhvaća različite teme i sadržaje, a konačni mu je cilj pružanje osjećaja sigurnosti i zaštite svim građanima u slučaju velike katastrofe. Obuka svetonedeljske Civilne zaštite bit će izvedena na 6 različitih lokacija. To su jezero Rakitje kod Auto-kampa Zagreb, Gradska vijećnica, društveni domovi Mala Gorica i Jagnjić Dol i prostorije tvrtke Radin-Grafika. Nastavne skupine će tamo prikazati načine i metode pružanja prve pomoći unesrećenima, objasniti postupke spašavanja utopljenika u slučaju poplava, prikazati spašavanje osoba iz ruševina prilikom potresa i evakuaciju djelatnika Gradske uprave u slučaju požara ili iz nekih drugih razloga, objasniti snalaženje u prostoru alternativnim pravcima i obučiti sudionike za orijentaciju u prirodi te prikazati temeljne zadaće operativnih snaga u slučaju velike nesreće ili katastrofe uzrokovane manipuliranjem opasnim tvarima. Upravljačka skupina, služba informiranja, logistika i djelatnici za održavanje veze nalazit će se u prostorijama DVD-a Strmec. Osposobljavanje će trajati od 9 do 14 sati, a u njemu će sudjelovati 160 pripadnika operativnih snaga Grada Svete Nedelje.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.