Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Ravnateljica našeg Društva Anica Francetić Kufrin potpisala je ovaj tjedan u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava ugovor vrijedan 2 i pol milijuna kuna kojim su osigurana nepovratna sredstva od resornog ministarstva za projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena u lokalnoj zajednici“.

Kroz samoborski projekt „Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne“ koji će se provoditi sljedeće dvije godine Crveni križ Samobora, Svete Nedelje i Stupnika zaposlit će 12 gerontodomaćica i koordinatora programa. Oni će se brinuti o 60 korisnika usluga pomoći i njege.

Tijekom rujna ćemo u suradnji s Centrom za socijalnu skrb u Samoboru odabrati korsinike, a gerontodomaćice u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Gerontodomaćice će obavljati poslove pomoći o njege u kući, ovisno o potrebi korisnika.

Potpisivanju ugovora nazočile su zamjenice gradonačelnika Samobora i Svete Nedelje, Sanja Horvat Iveković i Marija Hršak, jer oba grada podupiru ovaj vrijedan projekt.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).