Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Cjelodnevnu terensku pokaznu vježbu “Sava –  Ivanić-Grad 2018.” odradile su u subotu, 26. svibnja, operativne snage civilne zaštite Zagrebačke županije, kojima se priključio i naš mali tim s Igorom Matijaščićem na čelu. Bili smo zaduženi za združeno podizanje šatora za zbrinjavanje unesrećenih.

Osnovni segment vježbe bio je uvježbavanje postupaka i mogućih intervencija u slučaju poplave. Gradili su se zečji nasipi, uvježbavale tehničke intervencije u nabujaloj rijeci, spašavali ljudi i stoka iz poplavljenih područja, tragalo se za nestalim osobama, gasio se požar objekta i otvorenog prostora…, a poseban naglasak stavljen je na stožerno upravljanje i zapovijedanje te međusobnu koordinaciju operativnih snaga civilne zaštite.

Uz vatrogasce iz Ivanić-Grada, Kloštra Ivanića i Križa, sudjelovali i vatrogasci iz Rugvice, Svetog Ivana Zeline, Jastrebarskoga i Stupnika, policija, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, županijsko Društvo Crvenoga križa – tim istok, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Samobor, Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.