Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Kao dio postrojbi Civilne zaštite Grada Samobora sudjelovali smo proteklog vikenda, u subotu, 21. travnja, na jošp jednom osposobljavanju zae 163 povjerenika i člana sustava Civilne zaštite Grada Samobora. Osposobljavanje je organizirao Stožer civilne zaštite na čelu s načelnikom Željkom Stanecom i, uz nas, drugim operativnim snagama Stožera, Javnom vatrogasnom postrojbom grada Samobora i Hrvatskom gorskom službom spašavanja – stanica Samobor.

Nakon postrojavanja, smotre i uvodnog slova, prešlo se na praktično stjecanje iskustava za potrebe snalaženja u slučaju nezgoda, nesreća i nepogoda s kojima se članovi Stožera i operativne snage susreću. Tom smo prigodom, predvođeni ravnateljicom Anicom Francetić Kufrin i uz stručnu pomoć primarijusa doktora Slavka Lovasića, dugogodišnjeg aktivista Crvenog križa te uz naše volontere, povjerenicima pokazali dio onoga čime raspolažemo i za što smo osposobljeni za slučaj potrebe. Povjerenike i članove Civilne zaštite praktično smo uključili u demonstraciju reanimacije, nesvjesnog stanja, krvarenja iz nosa i otvorenog prijeloma.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.