Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Mala i hrabra ekipa našeg Gradskog društva, kao dio gradskog stožera civilne zaštite, jučer, 23. veljače, poslijepodne i navečer obišla je područje Žumberka i tamo podijelila 35 paketa prehrambenih namirnica, od kruha, ulja, brašna, riže, tjestenine, šećera… Akcija je obuhvatila ne samo redovite korisnike usluga Crvenog križa, naše socijalno ugrožene građane, već i druga samačka ili obiteljska domaćinstva na Žumberku. Izravno je podijeljeno 25 paketa na području Budinjaka, Novog Sela Žumberačkog, Pokleka i Stojdrage, a 10 ih je ostavljeno u Mjesnom odboru Budinjak, pa će ih njegovi predstavnici na čelu s predsjednikom Mirom Kovačevićem, razdijeliti po zaseocima do kojih još u potpunosti nisu bile očišćene prometnice. Pakete je financirao Grad Samobor.

Ekipi Crvenog križa, predvođenoj ravnateljicom Anicom Francetić Kufrin i Igorom Matijaščićem, pomoglo je i četvero volontera Društva, iz Samobora i sa Žumberka.

Inače, djelatnice našeg Društva žumberačko područje redovito obilaze svake srijede i potrebitim korisnicima donose razne namirnice i pružaju njegu i pomoć u kući.

Ova akcija je nastavljena i danas, 24. veljače, a obilaze se naselja na području Samoborskog gorja, Grdanjci, Jarušje, Cerje, Klake i Galgovo.U konačnici je u dva dana potrebitima uručeno 79 paketa pomoći.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).