Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U Samoboru od jučer boravi tročlano izaslanstvo udruge AVIS – dobrovoljnih darivatelja krvi iz talijanskog gradića Parabiaga, koje je do sutra gost našeg društva. Jučer su Talijane u Gradskoj vijećnici primili zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i resorni gradski pročelnik Juro Horvat. Na prijemu se razgovaralo o dosadašnjoj i budućoj suradnji na temeljima postavljenim prije više od 50 godina, koje bi u budućim vremenima trebale nastaviti dograđivati nove generacije obiju organizacija, uz potporu gradova Samobora i Parabiaga. O tome su uime AVIS-a govorili Roberto Fornaroli, koji već 30-ak godina posjećuje Samobor te Bruno Raimondi i Antonio De Simone, koji su ovdje prvi put. S naše strane su se obratili ravnateljica Društva Anica Francetić Kufrin, predsjednik Edi Kirschenheuter i član Odbora i dugogodišnji koordinator te suradnje Franjo Horvat.

Nakon boravka u Vijećnici talijansko izaslanstvo posjetilo je i naše prostorije gdje su Talijane dočekale bivša ravnateljica Barbara Kos i dugogodišnja šefica računovodstva Maja Domović, obje odnedavno u mirovini. Konkretizirane su tom prigodom i neke od novih ideja i oblika suradnje.

A i fašnički je sinoć ludovalo talijansko izaslanstvo AVIS-a iz Samoboru prijateljskog grada Parabiaga na fašničkom balu u Lavici u kojemu je završilo nakon tradicionalnog sportskog susreta dobrovoljnih darivatelja krvi gradskih organizacija Crvenog križa Samobora i Jastrebarskog. Dvije odlične malonogometne momčadi iskazale su se u vještini baratanja nogometnom loptom na skučenom prostoru male, ali prekrasne nove Sportske dvorane Osnovne škole Samobor. U iznimno fer i korektnoj utakmici, odigranoj u pravom sportskom duhu, na visokoj tehničkoj razini i uz odlično suđenje Branka Kožarca, nakon izjednačenog početka i vodstva Samoboraca od 1:0, fizički pripremljeniji i nešto brži Jaskanci uspjeli su 5 puta zatresti mrežu Samobora i na kraju zasluženo pobijediti s konačnih 5:1. Pehar za pobjedničku momčad osigurali su Talijani i iz ruku tajnika AVIS-a Parabiago, Roberta Fornarolija primila ga je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarskog Dunja Vlašić.

Danas smo za goste iz Parabiaga organizirali obilazak Samobora i Zagreba, sve uz pomoć naših prevoditeljica, Đurđe Leš iz Vox Vive i naše potpredsjednice Martine Štefković.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).