Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Skupština našeg Gradskog društva sinoć je jednoglasno usvojila plan i programa rada Društva u sljedećoj godini te izglasala financijski plan za 2018. godinu u visini od 2 milijuna i 583 tisuće kuna što je za oko 360 tisuća kuna više u odnosu na ovu godinu. Najveće povećanje prihoda od skoro 300 tisuća kuna očekujemo s razine resornog ministarstva za program njege i pomoći u kući, osiguranje i dostavu toplih obroka te za higijenske potrepštine potrebitima. Za 50-ak tisuća kuna trebali bi porasti i prihodi od pružanja usluge tečaja prve pomoći za vozače. S razine gradova Samobora i Svete Nedelje te Općine Stupnik planirani su prihodi od oko 660 tisuća kuna, od Samobora 255 tisuća, Svete Nedelje 350 tisuća i Stupnika 56 tisuća kuna.

Detaljan plan i program rada za skupštinare je pripremila ravnateljica Gradskog društva Anica Francetić Kufrin izdvojivši osinivanje posudionice ortopedskih pomagala u sljedećoj godini u kojoj bi se stvorila i baza kreveta te antidekubitalnih madraca jer se to prepoznalo kao velika potreba naših sugrađana. Uz redovite zdravstvene aktivnosti vezane za prevenciju bolesti i očuvanje zdravlja planira se uvesti i zdravstveno savjetovalište te nastaviti provoditi akcije prve pomoći u osnovnim i srednjim školama za učenike i učitelje. Anica Francetić Kufrin naglasila je da dalje idu i sve socijalne aktivnosti Crvenog križa kao što su pomoć starijim i nemoćnim osobama, njega u kući, uskrsni i božićni te redoviti mjesečni paketi kao i paketi iz posebnih programa poput onih iz Europskog socijalnog fonda, akcije solidarnosti na djelu i tako dalje. Jedan od ciljeva našeg društva ostaje osnaživanje baze volontera i probuđivanje svijesti i osjećaja kod ljudi da u njihovom okruženju žive oni kojima je potrebna pomoć.

Skupštini se obratio i gradski pročelnik za društvene djelatnosti, ujedno i član Skupštine, Juro Horvat, naglasivši da je ova organizacija stožerna udruga socijalne skrbi grada Samobora i izrazio vjeru da će se u partnerskom odnosu s Gradom Samoborom rješavati svi problemi poput dotrajalosti Mikrodoma. Horvat je najavio da će nakon izglasavanja proračuna za sljedeću godinu, odmah na njezinom početku biti raspisan i natječaj za sredstva prema potrebama gradskih udruga. Crveni križ, prema Horvatovim riječima, u 2018. može računati na nešto više sredstava za svoju redovitu djelatnost nego ove godine.

Rad naše skupštine pohvalila je i županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak poželjevši novoj ravnateljici da uspješno svlada mnoge izazove koji je očekuju na čelnom mjestu udruge. -Otvoreni smo za suradnju, i mi imamo javne natječaje, naše Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije, sukladno Zakonu o Hrvatskom crvenom križu, godišnje raspolaže s oko milijun i 100 tisuća kuna, pa i tu možete ostvariti potporu za svoje projekte i programe – rekla je Ksenija Čuljak.

Svi govornici, među kojima su još bili naš dugogodišnji član Odbora Franjo Horvat i aktualni predsjednik Edi Kirschenheuter, koji je vodio skupštinsku sjednicu, zahvalili su dvjema djelatnicama koje s posljednjim danom ove godine odlaze u zasluženu mirovinu, šefici računovodstva Maji Domović za punih 47 godina radnog staža, od kojih 30-ak u Crvenom križu i donedavnoj ravnateljici Barbari Kos, koja je tu dužnost obnašala zadnjih 20-ak godina. One su ekipi koja ostaje zaželjele puno elana u nastavku rada s nadom da će Crveni križ dovesti na još višu razinu uspješnosti.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.