Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

U prigodi nacionalnog Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada, u Kleti Bunčić u Vrbovcu uručene su zahvalnice dobrovoljnim darivateljima iz Zagrebačke županije za višestruko darovanu krv, među kojima su bili i samoborski darivatelji, odnosno oni koje na tu humanu gestu potiče Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika. Danom darivatelja želi se zahvaliti svima koji “daruju dio sebe”, ali i potaknuti one koji se na to još nisu odlučili da se uključe u akcije darivanja, jer krv je “tekućina života” koja se ne može proizvesti umjetnim putem. Zahvalnice za darovanih 125, 100, 75, 50 i 35 doza krvi, završne zahvalnice i obiteljska priznanja darivateljima su uručili zamjenica župana Nadica Žužak, izvršni predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa Robert Markt, predstavnica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Patricija Topić Šestan i predsjednik Društva Crvenog križa Zagrebačke županije dr. Ivica Cvetković.

Među nagrađenima s područja Samobora, Svete Nedelje i Stupnika ove su godine Saša Madžarević i Mladen Ogrnic za 75 puta darovanu krv, a za 50 darivanja Saša Sedmak, Damjan Telišman, Vid Horvat, Slavko Miholić, Dražen Jakopec, Stjepan Bošković i Marko Jurendić.

Obiteljske zahvalnice primili su Marica i Zvonko Fabekovec.

U njihovoj pratnji bili su ravnateljica samoborskog Crvenog križa Anica Francetić Kufrin, potpredsjednik Društva Freddy Burić i zamjenica svetonedeljskog gradonačelnika Marija Hršak, a zbog smrtnog slučćaja opravdano je izostao najavljeni samoborski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.