Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Na glavnom samoborskom trgu jučer je održana smotra postrojbi i vozila sustava Civilne zaštite Grada Samobora, čiji smo aktivni dio. Smotra se tradicionalno održava u svibnju, mjesecu zaštite od požara, u kojem se obilježava i Dan Vatrogasne zajednice grada Samobora.

Nakon postrojavanja i formiranja ešalona na Trgu Matice hrvatske, postrojbe su u mimohodu krenule prema Trgu kralja Tomislava, a vozila, među kojima je bilo i naše, stigla su do Trga stigla u koloni iz bivše vojarne. Nakon dolaska na Trg kralja Tomislava, zapovjednik Vatrogasne zajednice Mladen Žitković predao je prijavak gradonačelniku Kreši Beljaku koji je izvršio smotru operativnih postrojbi i vozila.

U smotri je sudjelovalo 300 operativaca – vatrogasaca, članova Civilne zaštite, Gorske službe spašavanja i Crvenog križa te mlade vatrogasne snage. “Ponosan sam kad vidim koliko vas ima, kako ste opremljeni, organizirani i spremni svakog trenutka ispuniti svoje zadaće – rekao je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak.

Gradsko društvo na smotri su predstavljali v.d. ravnateljice Barbara Kos, predsjednik Edi Kirschenheuter, potpredsjednik Freddy Burić, predsjednik Županijskog društva Crvenog križa dr. Ivica Cvetković i član Županijskog interventnog tima Marijan Franceković.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.