Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Član našeg Odbora i donedavni predsjednik, doktor Ivica Cvetković (na slici preuzetoj s www.zagrebacka-zupanija.hr – gore lijevo), specijalist obiteljske medicine, izabran je u Ivanić-Gradu, na godišnjoj skupštini, za novog predsjednika Županijskog društva Crvenoga križa Zagrebačke županije. Za potpredsjednice su izabrane Dunja Vlašić iz Jastrebarskog i Irena Martak iz Vrbovca.

-Svakom poslu pristupam sa srcem. Pred nama je velika zadaća, jer teško će biti poboljšati ono što se do sada radilo. No, moja je vizija uključiti u rad Crvenoga križa što više volontera. Čovjek društvu mora nešto dati, da bi društvo išlo naprijed – rekao je novoizabrani predsjednik, koji je također predložen i za člana Skupštine i Glavnog odbora Hrvatskoga crvenog križa.

Uz dr. Ivicu Cvetkovića skupštini u Ivanić-Gradu iz Samobora su nazočili izaslanici skupštine našeg društva, ravnateljica Barbara Kos, Hrvoje Frankić i Zdenka Cvetković. Dosadašnja, dugogodišnja predsjednica, doktorica Štefica Kamenarić-Filipović izabrana je za počasnu članicu županijskog Crvenog križa.

Na sjednici Skupštine prihvaćeno je izvješće o radu u 2016. godini te napravljen osvrt na proteklo četverogodišnje razdoblje. Istaknuta je odlična suradnja sa Zagrebačkom županijom, koja najvećim dijelom financira rad županijskoga društva, a preko njega i aktivnosti lokalnih društava Crvenoga križa.

Andrea Silvija Hotujac, ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, naglasila je da se rad ove humanitarne udruge treba više otvoriti javnosti. Istaknula je projekt “Zaželi”, u koji su lani bila uključena sva gradska društva Crvenoga križa s prostora Županije, a putem kojeg je, na razdoblje od osam mjeseci, bilo zaposleno 109 žena iz skupine teško zaposlivih, koje su radile u programu pomoći starijim i nemoćnim osobama.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).