Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Hrvatski Crveni križ poziva sve građane kojima u ovim hladnim danima nedostaje tople odjeće i obuće da se jave u najbliže društvo Crvenoga križa u kojemu će dobiti potrebnu pomoć. Djelatnici i volonteri Crvenoga križa koji posljednjih dana aktivno djeluju na terenu pomažući ljudima u potrebi, uočili su da dio stanovništva nema odgovarajuću odjeću i obuću za zimske dane. Situacija je najteža u dijelovima Hrvatske koji su pod snijegom i ledom, kao i u krajevima u kojima je siromaštvo i inače najizraženije, stoji u priopćenju Hrvatskog crvenog križa.

Prema informacijama društava Crvenoga križa, najviše nedostaje tople zimske obuće za muškarce, djecu i žene, a potom i odjeće, posebno za djecu. Također, u pojedinim mjestima nedostaje i tople posteljine. Potreba za spomenutim predmetima najizraženija je u ovim mjestima: Vukovaru, Iloku, Gospiću, Donjem Lapcu, Pregradi, Novoj Gradiški, Križevcima, Samoboru, Dugoj Resi, Krapini, Garešnici i Labinu.

Građani koji žive u spomenutim mjestima ili njihovoj blizini, a imaju višak tople obuće, odjeće i posteljine ili dovoljno sredstava da ih kupe, sve to mogu donirati u društva Crvenoga križa, a djelatnici i volonteri potom će ih podijeliti ljudima u potrebi. Kako bi prikupljeni artikli što brže i lakše došli do potrebitih, Hrvatski crveni križ moli građane da doniraju čistu i upotrebljivu obuću, odjeću i posteljinu.

Naš Gradsko društvo u Krležinoj 5 u Samoboru, otvoreno je danas, u petak, 13. siječnja, do 18 sati, a sutra, u subotu, 14. i u nedjelju, 15. siječnja, od 8 do 15 sati.



1 komentar

  • Anita Drobina

    Žalosno je kako Vi u Samoboru tražite pomoć za nas u Iloku, a evo ja nemam kuda sa starom robom, jer mi je Crveni Križ u Iloku odbio primiti odjeću koja je čista i nosiva, ali nije dječija robica i “nenosiva” u smislu nije “trendi”. Nemoguće da nema nekih starijih ljudi kojima bi takva pomoć bila dobro došla. Na kraju kad se sve probere, zar Crveni Križ ne djeluje globalno, pa se ta roba može poslati i u druge zemlje, koje nisu tako probirljive? Ne mogu vjerovati da će na kraju ta roba završiti na smetlištu, jer je ovdje u bližoj okolici nemamo gdje predati.

Comments are closed.

Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.