Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Nacionalni Dan dobrovoljnih darivatelja krvi obilježava se danas, 25. listopada. Na taj je dan, naime, 1953. godine u Željezari Sisak održana prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Hrvatski Crveni križ postao je tako utemeljitelj dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj, koji promiče dobrovoljno darivanje krvi te organizira i provodi akcije darivanja, okuplja darivatelje i vodi evidenciju o njima, te izdaje potvrde i dodjeljuje priznanja darivateljima krvi.

Kako bi se zadovoljile sve potrebe zdravstva Republike Hrvatske za krvi i krvnim pripravcima, u suradnji s transfuzijskim službama izrađuje se godišnji kalendar akcija, prema potrebama zdravstva. Godišnje se prikupi oko 180 tisuća doza krvi, što je 40 darivanja na 1000 stanovnika. Rezultati, naravno, nisu ujednačeni u svim područjima države, jer na broj prikupljenih doza utječu demografski, gospodarstveni, kulturološki i drugi čimbenici.

krv-800-x-418

U našem gradu redovite su velike mjesečne akcije prikupljanja krvi, u pravilu utorkom, prvog ili posljednjeg utorka u mjesecu, ali i nekoliko manjih tijekom godine. Prva sljedeća akcija u organizaciji našeg Gradskog društva, bit će 8. studenog između 10 i 17 sati, a o mjestu njezina održavanja obavijestit ćemo vas naknadno.

SVIM NAŠIM DRAGIM PRIJATELJIMA – DOBROVOLJNIM DARIVATELJIMA KRVI – ČESTITAMO NJIHOV DAN I ŽELIMO PUNO ZDRAVLJA, SREĆE I OSOBNOG ZADOVOLJSTVA U ŽIVOTU!



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.