Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Svi koji su željni željni malo akcije i korisnog volonterskog rada, pozvani su da se do četvrtka, 8. rujna, u naše Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika za sudjelovanje u edukaciji interventnih timova koja se priprema za rujan. Edukacija će se održati u dva termina: od 9. do 11. i od 16. do 18. rujna. U prvom terminu educirat će se interventna ekipa vezano uz pitanja vode i sanitacije, podizanja naselja i logistike, a u drugom terminu ekipa iz prve pomoći, službe traženja i psihosocijalne potpore.

Članovi timova će tijekom terenske edukacije spavati u šatorima koje će sami podignuti. Plan je da se obje edukacije održe u Kampu Slapić kod Duge Rese, gdje bi svima bila osigurana prehrana i sanitarni čvor. Veći dio edukacije bit će praktične prirode, uz minimalan teoretski dio.

Iz svakog gradskog društva Crvenog križa očekuje se po 5 volontera za svaki termin. Ideja ovakve edukacije je i međusobno upoznavanje volontera, učenje u realnim okolnostima, uz 2 pročistača vode, 5 šatora, brojne stvarne situacija koje će volonteri morati rješavati i upoznavanje s ljudima koji su prošli međunarodne misije, kao i domaće intervencije ne bi li se svima približilo kako to doista izgleda na terenu.

Prijave za ovu vrstu edukacije moguće su do četvrtka, 8. rujna, između 8 i 15 sati na broj telefona 33 61 681.

(foto: HCK)



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.