Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Uvertira u današnju proslavu Dana grada Samobora bilo je jutrošnje svečano otkrivanje natpisne ploče na mostu u Ulici svete Ane, koji je imenovan po talijanskom gradu Parabiagu, s kojim je Samobor preko dobrovoljnih darivatelja krvi povezan još od davne 1966. godine. Bio je to početak plemenite suradnje dvaju gradova koja je izgradila i mnoge mostove prijateljstva između njihovih stanovnika. Za to su zaslužni naše Gradsko društvo Crvenog križa Samobora i AVIS Parabiago o čemu je ovom prigodom govorio predstavnik AVIS-a Roberto Fornarolli.

1 (757 x 568)

Gradovi su, pak, 2010. godine potpisali Povelju o partnerstvu i prijateljstvu čime su suradnja i prijateljstvo prošireni. To su potvrdili najprije Parabiago imenujući jednu od ulica u novom dijelu svog grada Ulicom Grada Samobora, a Samobor je sada prijateljima iz Italije uzvratio imenujući ovaj stari most u središtu našeg grada, Mostom Grada Parabiaga.

4 (1024 x 768)

Otkrivajući ploču s njegovim nazivom to su riječima potkrijepili predsjednik samoborskog Gradskog vijeća Vinko jaklenec i zamjenica gradonačelnika Parabiaga Adriana Nebuloni. Svečanosti su nazočili i drugi predstavnici AVIS-a iz Parabiaga i našeg Gradskog društva koje je i poticalo i zalagalo se za ovo imenovanje te gradski vijećnici Grada Samobora i Samoborska narodna garda.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.