Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Proteklih nekoliko dana malo smo odahnuli nakon napornog tjedna u kojemu smo se danonoćno skrbili o migrantima na graničnom prijelazu u Bregani koji su našim područjem prošli na putu prema zapadnoj i sjevernoj Europi u potrazi za boljim životom, te u prikupljanju i pružanju pomoći u našim prostorijama u Krležinoj 5.

5

U tim “kritičnim” danima prikupili smo nekoliko tona raznih prehrambenih artikala i na tisuće komada raznih higijenskih potrepština koje smo podijelili u improviziranom kampu na tzv. ničijoj zemlji, između dviju granica, hrvatske i slovenske.

3

Akciju su predvodili naša ravnateljica Barbara Kos i predsjednik Društva dr. Ivica Cvetković, a u nju je bilo uključeno 30-ak volontera, mahom mladih.

1

Sve što je vraćeno s mjesta događaja, nakon što su se mignati razišli, distribuirano je našim građanima potrebitima pomoći, u samoborsku pučku kuhinju, Španjolsku kuću, časnim sestrama i na još nekoliko lokacija gdje se ukazala potreba za pomoći. Preostla prikupljena pomoć za migrante, koja nije podijeljena, vraćena je u naše središnje skladište u Buzinu.

4

Snimio: dr. Ivica Cvetković



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).