Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Ljeti obično bilježimo slabiji odaziv naših sugrađana na akcije prikupljanja krvi u našoj organizaciji. No, jučerašnja je  uspjela iznad očekivanja. Zbog vrućine je, susretljivošću samoborske Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole i njezina ravnatelja Franje Mihaline, i ovaj put održana u njihovoj dvorani, a odazvala su joj se čak 133 darivatelja. Krv ih je dalo 118, a među njima je bilo 12 onih koji su ovakvoj akciji pristupili prvi put.

ck2 (1024 x 571)

Ne bi li pružio pozitivan primjer i potaknuo sugrađane na sudjelovanje u darivanju krvi, i gradonačelnik Krešo Beljak odlučio se pridružiti brojnim darivateljima uovoj akciji. -Ponosan sam što se u Samoboru broj dobrovoljnih darivatelja krvi povećava i što je sve veći broj mladih ljudi spreman pružiti pomoć darivanjem krvi. Ovim putem pozivam i ostale građane da se uključe – istaknuo je gradonačelnik, koji je i ranije nekoliko puta darovao krv.

Razlog više za dobar odaziv bile su, vjerujemo, i vijesti objavljivane tijekom proteklih dana o nestašicama pojedinih krvnih grupa u nekim krajevima Hrvatske.

Sljedeću veliku gradsku akciju prikupljanja najavljujemo za utorak, 1. rujna, najvjerojatnije na istom mjestu i u isto vrijeme, između 10.30 i 16 sati i 30 minuta.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.