Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Danas smo na glavnom samoborskom trgu bili dio županijske akcije održane u povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Na glavnom samoborskom trgu od 10 do 13 sati odvijala se promidžbena akcija Povjerenstva za suzbijanje zloupotrebe droga Zagrebačke županije, županijskog Zavoda za javno zdravstvo, Vijeća za prevenciju Grada Samobora, Policijske postaje Samobor, Centra za socijalnu skrb i našeg Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, kojom se građanima nastojalo skrenuti pozornost na zlouporabu droga i nezakonit promet drogama. Jedan od ciljeva akcije bilo je i približavanje problema mladim osobama i njihovim roditeljima u smislu spoznaje da “ne uzimaš ti drogu, već da droga uzima tebe”.

U tom su naši mladi aktivisti Silvestar Kos, Sandra Stipetić i Ana Prkačin, pod budnim okom ravnateljice Društva Barbare Kos sudjelovali na način da su građanima dijelili letke i brošure kao jedan od oblika preventivnog djelovanja u borbi protiv svih oblika ovisnosti, a ponajprije zlouporabe droga.

Zavod za javno zdravstvo pritom je ukazao i na postojanje svojih savjetovališta za one koje je već zahvatila ovisnost, ali i za sve one kojima neposredno prijeti. Savjetovališta se nalaze u Samoboru, Zaprešiću, Velikoj Gorici, Dugom Selu i Ivanić-Gradu. Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti djeluje unutar Zavoda kao “e-savjetovalište”. Ta je služba sudionik svih preventivnih akcija u slučajevima ovisnosti i prima sve pacijente vezane uz probleme s mentalnim zdravljem. Uz to, organizira radionice, tribine i predavanja po školama i na drugim javnim mjestima.

 



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).