Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Naše Gradsko društvo uspješno je odradilo još jedan Međunarodni tjedan Crvenog križa provodeći sedam temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, usvojenih prije 50 godina. To su humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dragovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

Ovih dana podvučena je crta pod učinjeno, pa ravnateljica Barbara Kos kaže da je ove godine samoborski Crveni križ u tom tjednu, između 8. i 15. svibnja, ovaj put više djelovao na području Općine Stupnik, sudjelujući u edukaciji tamošnjih jedinica opće namjene, demonstrirajući pružanje prve pomoći i rad ekipe za smještaj stradalih u velikim nesrećama. Program je izveden u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Stupnik i Općinom Stupnik.

DSC07347 (757 x 568)

Uklopili smo ovaj put u taj tjedan i uobičajenu mjesečnu akciju prikupljanja krvi s iznimno velikim odazivom dobrovoljnih darivatelja. U akciju se uključio i Savjet mladih grada Samobora.

Nešto više pomoći u prehrambenim i higijenskim artiklima prikupilo se u tom tjednu i u našim košarama u velikim trgovačkim centrima i sve je podijeljeno potrebitima koji svakodnevno navraćaju u prostore ove humanitarne organizacije.

Mikrodom Crvenog križa i njegove štićenice, posjetilo je proteklih dana i izaslanstvo mladih samoborskog SDP-a te popularne “bakice” razveselilo svojim darovima.

Svima zahvaljujemo na pomoći i donacijama te pozivamo i dalje dobrovoljne darivatelje krvi, sve sponzore i donatore i sve građane da, koliko i kako mogu, nastave nesebično pomagati ljudima koji su u potrebi.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.