Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Nakon kaotičnog vikenda na području Grdanjaca, Ruda, Molvica i Rakovog Potoka, stanje se smiruje, ali posljedice ostaju. Tek sada stradalom stanovništvu predstoji duga i mukotrpna obnova onoga što je praktički odnijela bujica. Gradska komisija, kako kaže zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, obilazi poplavljene i popisuje štetu, a građane koje ta komisija ne obiđe, Grad Samobor poziva da sami prijave materijalnu štetu uzrokovanu vremenskom nepogodom koja je područje Samobora zahvatila u noći s 12. na 13. rujna.

2-1024-x-76815-750x400

Prijava štete podnosi se u sobi 101 i 102 gradske uprave Grada Samobora zaključno s utorkom, 23. rujnom 2014.. Za prijavu štete potrebno je ispuniti obrazac, temeljem kojeg će Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarne nepogode izaći na teren te utvrditi zatečeno stanje. Obrazac se može preuzeti na internetskoj stranici Grada Samobora.

Uz gradsku komisiju, u protekla dva dana, poplavljene Grdanjce obišla je i ekipa Gradskog društva Crvenog križa, čije djelovanje i počinje nekoliko dana nakon katastrofe. Njegova ravnateljica Barbara Kos,  kaže da je obilazak rezultat dogovora s predsjednikom Mjesnog odbora Grdanjci Ivanom Horvatom.

3-1024-x-76813-750x400

Volonteri Crvenog križa obišli su 10 domaćinstava s paketima hrane, sredstava za čišćenje i higijenskih potrepština. Važniji od toga bili su isušivači Hrvatskog crvenog križa. Pet isušivača sada je na području Grdanjaca i tamo će ostati dok će god postradalima biti potrebn.  Predstavnici Crvenog križa uputili su mještane u to kako da ih koriste.

Sljedećih dana Crveni križ će, također u dogovoru s Mjesnim odborom, obići Rude.



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.