Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Naši skupštinari na jučerašnjoj su skupštinskoj sjednici jednoglasno prihvatili predloženi im plan financiranja društva u ovoj, 2016. godini. Plan je prethodno verificirao i Odbor Društva kao tijelo upravljanja, a na skupštinskoj ga je sjednici detaljnije obrazložila naša voditeljica računovodstva Maja Domović. Uz ostalo je navela da, prema zakonskim propisima, odnosno javnim ovlastima, najviše sredstava ostvarujemo iz gradskih proračuna Samobora i Svete Nedelje i Općine Stupnik. Grad Samobor za tu namjenu izdvaja 210 tisuća kuna, Grad Sveta Nedelja 440 tisuća kuna, a Općina Stupnik 56 tisuća kuna. Do ove godine Samobor je preko Crvenog križa financirao i Pučku kuhinju s 330 tisuća kuna što će sada činiti izravnim ugovorom s davateljem te usluge.

DSC02673 (1024 x 768)

Planirani su i prihodi u visini od 783 tisuće kuna od pružanja raznih usluga u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, odnosno resornim ministarstvom. To je pružanje pomoći u kućanskim poslovima, u obrocima i prijevozu obroka, te higijeni za socijalne kategorije stanovništva. U toj skupini su i prihodi od tečajeva prve pomoći za zaštitu na radu i vozače. Uz te, planirani su i drugi prihodi. Od značajnijih to su prihodi za obiteljske blagdanske pakete u tekućoj godini, ljetovanje djece slabijeg imovinskog stanja u Kampu Crvenog križa u Selcu, smještaj i prehranu u Mikrodomu i tako dalje. Od ukupnih prihoda u ovoj godini, u visini od 2 milijuna i 150 tisuća kuna, četvrtinu rashoda čine troškovi plaća i naknada za zaposlene, a tri četvrtine odlazi na materijalne rashode i troškove humanitarno-socijalne djelatnosti.

ck2 (1024 x 768)

Na kraju ove jednosatne skupštine doktorici Suzani Stanec uručena je zahvalnica za petogodišnje donatorstvo u pelenama i drugim sličnim potrepštinama za samoborski Mikrodom te volontersko pružanje radne pomoći u Mikrodomu. Zahvaljujući na tome, Suzana Stanec je istaknula da je posebno veseli i ispunjava druženje s “bakicama” i pokojim “dedekom” te da nam i dalje, u skladu s mogućnostima, stoji na raspologanju.

DSC02657 (1024 x 768)

Predsjedavajući ove skupštine, član Odbora Franjo Horvat, dodao je da je samoborski Mikrodom biser u našim aktivnostima, a briga o starijima u njemu jedna od humanijih i boljih u odnosu na mnoge slične. No, dugogodišnji naš zastupnik u Skupštini Hrvatskog crvenog križa, primarijus doktor Slavko Lovasić naveo je na kraju da se organizacija treba sve više okretati mladima i popularizirati svoj rad i ljubav prema čovjeku, odnosno bližnjemu, među njima.

DSC02667 (1024 x 768)

Nakon skupštine upriličeno je godišnje druženje skupštinara u bistrou “Zlatna kapljica, koji s nama surađuje tijekom akcija dobrovoljnog davalaštva krvi pripremajući obroke za darivatelje.

DSC02655 (1024 x 768)



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.