Gradsko društvo Crvenog križa Samobor

+385(1) 3361 681
Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak 7.30 – 15.30
Djeluje na području Samobora,
Svete Nedelje i Stupnika

Naše Gradsko društvo Crvenog križa, u suradnji s gradovima Samoborom i Svetom Nedeljom, i ove je godine organiziralo ljetovanje za djecu slabijeg socijalnog statusa. U kampu Crvenog križa Grada Zaprešića u Selcu uz 27-ero samoborskih i svetonedeljskih mališana boravila su i djeca iz Vrbovca, a pridružila su im se i djeca iz Poljske.

 

2 (757 x 568)

Osim kupanja u moru, voditeljice grupe, Marica Marijanović i Kristina Kirschenheuter, organizirale su razne edukativno-zabavne radionice te brojne sportske aktivnosti na igralištima i u vodi. Jutarnja gimnastika nije baš svima bila mila, ali zato su guštali u raznovrsnom i obilnom doručku. Nakon pospremljenih i najviše suncima ocijenjenih soba, među kojima se našao i poneki oblačak, slijedio je kupanac i igre na plaži, od plivanja i skakanja do špricanja uz kratke prekide za sladoled. Tijekom sedmodnevnog boravka u Selcu većina je neplivača, uz pomoć profesora tjelesne i zdravstvene kulture i studentica kineziologije, proplivala.

5 (757 x 568)

6 (757 x 568)

7 (757 x 568)

8 (757 x 568)

Za djecu je organiziran i izlet na otok Krk, u Vrbnik, poznat po vinu Vrbničkoj žlahtini i dvojici od 19 živućih svećenika – vlč. Zlatku Sudcu i kardinalu Josipu Bozaniću. Vožnja po moru svima se svidjela, a posebno onima koji su se brodom vozili prvi put.

3 (757 x 568)

4 (757 x 568)

Pretposljednjeg dana posjetila nas je i ekipa Radio Samobora i za emisiju našeg Gradskog društva “U službi čovjeka” snimila reportažu o boravku djece. O tome su za radijske slušatelje govorili voditeljica Marica Marijanović i djeca Martina Gvozdanović, Franjo Kufek i Lucija Vlašić.

9 (757 x 568)

1 (757 x 568)

Posljednja večer protekla je u plesu i podjeli diploma za najurednije sobe, šiz-friz, mistere i misice te sportska natjecanja u graničaru i nogometu. Na dan odlaska diplome zahvalnice dobile su gđa Radmila i ekipa njezina ljubaznog kuhinjskog osoblja, koje se brinulo da svako dijete dobro i dovoljno jede te da sve bude uredno i čisto. Ostalo je još dovoljno vremena za jutarnji kupanac, a sam odlazak kući trajao je prekratko da se u busu ispričaju vicevi i prepričaju sve dogodovštine s ljetovanja.

Kristina Kirschenheuter



Ove internet stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.